Motogp Shangai-Lorenzo bolje nego što izgleda

Velika vijest dana je i dalje strašni "highside" Jorge Lorenza. Ipak, stanje je bolje nego što je prvotno javljeno i nego što je izgledalo. Iako je lijevi nožni zglob napuknut, a desni samo natečen, Jorge će sutra probati voziti.
 

 

 

U međuvremenu, na stazi, izgleda kako ćemo imati reprizu prošlogodišnjeg dvoboja "Rossi protiv Stonera". Valentino kaže kako mu je ovo bio najbolji petak do sada u sezoni – što i nije čudno Vale je bio brz unatoč prekomjernom klizanju i tendenciji propinjanja na zadnji njegove M1. Caseyeva vjera u prednji kraj njegovog Ducatija na kočenjima se vratila zahvaljujući tvrđoj prednjoj gumi. Navodno se radi o tvrđoj konstrukciji prednje Bridgestone gume. Ovdje se sredina prednje gume opterećuje kao ni na jednoj stazi u kalendaru. Unatoč činjenici da još nemaju agregate s pneumatski pogonjenim ventilima, Honde su brze. Pedrosa je samo treptaj iza prve dvojice, dok je iza njega Shinya Nakano, koji izgleda kao da je vratio bar dio svoje dobre forme. Probleme koje je imao ne može opisati "ni na Japanskom!". Drugi vozač San Carlo Honde, Alex De Angelis, je također imao najbolji dan sezone do sada. Sedmo mjesto je zapažen rezultat, bar s naše strane.
 

 

Na veliko olakšanje Earlu Haydenu, takve stvari ne dolaze u tri primjerka. Bar za sada. (Oba Nickyeva brata su u protekla 2 tjedna završila u operacijskoj sali nakon padova u AMA prvenstvu) Nicky je imao bezbolan dan te završio šesti, odmah iza ponovno fit Johna Hopkinsa. John kaže kako još nije na 100%, dok se iz teama nadaju najboljem.
 

Crni niz Marca Melandrija se nastavlja. Nakon popodnevnog treninga je uspio vratiti bar malo respekta nakon katastrofalnog jutarnjeg treninga. Svejedno, Marco je 1.75 sekunde iza svog team kolege i sekundu iza revitaliziranog Eliasa na "satelitskom" Alice Ducatiju. Za to vrijeme, talijanski novinari otvoreno pozivaju na vađenje Alexa Barrosa iz naftalina u svrhu zamjene ako se situacija vrlo brzo ne poboljša…
 

 
 

1 komentar

Komentariši